Två personer tittar på en Ipad.

Bli DigiVi-ombud

Du som är DigiVi-ombud är den viktigaste nyckeln till att DigiVi kan vara en riktigt trygg plats. Tack vare dig så vet vi att varje användare är en verklig person.

Om du har möjlighet så kan du också svara på frågor om hur man använder appen, skapar en profil eller tar kontakt med andra.

Bli DigiVi-ombud!

Kanske arbetar du som stödassistent i en kommun, fritidsledare på en öppen fritidsverksamhet, kurator på en habilitering, bibliotekarie på ett skol- eller stadsbibliotek, eller kanske är du aktiv i en förening som ordnar aktiviteter för personer med funktionsnedsättning. Det är bra om du som DigiVi-ombud har en roll där det är lätt för intresserade användare att veta hur de kan träffa dig.

För att bli DigiVi-ombud behöver din chef, arbetsgivare eller uppdragsgivare fatta ett beslut om att vara samarbetspartner till DigiVi, och utse dig till DigiVi-ombud. Du får en introduktion till uppdraget på en digital träff, och godkänner sedan villkoren för att vara DigiVi-ombud.

Vad gör ett DigiVi-ombud?

Som DigiVi-ombud hjälper du till att skapa konton åt dem som vill använda DigiVi. Om du till exempel arbetar på en öppen verksamhet så kanske personerna kan komma till dig när verksamheten är öppen.

Då sätter ni er tillsammans vid en dator, läser igenom reglerna för DigiVi och fyller i ett formulär med de personuppgifter som behövs för registreringen. Du behöver också titta på personens legitimation för att kolla att namnet och personnumret stämmer. Det behövs för att vi ska kunna veta att alla som använder appen är de som de säger att de är.

Vilket ansvar har ett DigiVi-ombud?

Du som är DigiVi-ombud har inget ansvar för att kontrollera om en person har en funktionsnedsättning. Du har inte heller ansvar för vad de personer som du hjälper att skapa ett konto gör när de väl använder DigiVi.

Du har ansvar för att de uppgifter som du fyller i stämmer överens med uppgifterna på id-kortet, men efter att formuläret är inskickat har du inte längre tillgång till några personuppgifter, och alltså inte heller något personuppgiftsansvar i appen.

Hur blir man ett DigiVi-ombud?

Den verksamhet eller organisation som du jobbar på eller representerar behöver bestämma att de vill vara samarbetspartner till DigiVi, och att du ska vara ett ombud. Då behövs det ett beslut från en styrelse eller en ansvarig chef. När det beslutet är fattat fyller ni i intresseanmälan, som ni hittar här:

Intresseanmälan för samarbete med DigiVi

För att bli DigiVi-ombud behöver du också gå en timmes utbildning för nya ombud. Här hittar du en länk med aktuella datum, och möjlighet att anmäla dig till ett utbildningstillfälle:

Utbildningar för DigiVi-ombud (mars och april)

Om du vill veta mer om vad det innebär att vara samarbetspartner till DigiVi så kan du läsa mer här:

Bli samarbetspartner för DigiVi

Om du har frågor så är du välkommen att kontakta oss på digivi@relationersomfunkar.se